Saturday, April 27, 2013

the frigorifico

There are very few supermarkets the size of ones in North America found anywhere in Argentina. Most grocery stores are the size of North American convenience stores. You go to a butcher for red meat, and separate markets for poultry and fish/seafood. Produce markets abound and bakeries with exquisite pastries are on every block. Delis for terrific cooked meats, cheeses, prepared salads and sandwiches of all types, and, breads always seem to be "just around the corner."
For that reason I have been wanting to do a series of blogs on the components of a normal shopping district. I am beginning with the frigorifico.
DSC00134It can be loosely translated as the “refrigerator” and you go there when you want to buy meat. I am not talking about sliced meat or pre-prepared items. For that you go to the carneceria. I am talking about the whole cow.

In Argentina, beef has been a staple food for nearly a century.
Since the beginning of the twentieth century, when the average person in Argentina consumed 250 pounds per year, beef has been the primary meat product in the Argentine diet. It is estimated today that Argentina is one of the largest consumers of beef in the world, second only to the United States.
 
However, Argentina only has a population of 33 million people, while the United States has 230 Million people. Thus, the amount of beef per person for Argentina is much larger than that of the United States. Nowadays, the average Argentine consumer uses 190 pounds per year, which is approximately two-and-a-half times more than the average person in North America.
DSC09978You might be interested to know that Argentine beef is grass-fed and tastes different than the grain-fed beef of the United States. In addition, Argentines have a more eclectic taste than Americans—to say the least. Argentines believe in using all the animal from the "nose to the tail."   It has happened several times before, but just last week, once again, we saw the delivery man walking into the frigorifico with a whole skinned animal draped over his shoulders. The frigorifico is a very popular spot heading into the weekend since the Argentine barbeque, or parilla, is popular year round in a country where the people generally spend their time off work hanging out with extended family and friends.  Hay muy pocos supermercados del tamaño de ellos en America Norte en Argentina. La mayoría de los supermercados acá son como del tamaño de convenience stores.

Aca va a la carnicería para carne y otros mercados distintos para pollo y pescado. Hay verdulerías y panaderías con facturas ricas en cada cuadra. Hay confiterías y fiambrerías y el pan siempre esta muy cerca.

Por esta razón he estado queriendo hacer una serie de blogs acerca de los mercados de un distrito normal de compras. Voy a empezar con el frigorífico.

Podemos decir es mas o menos como la heladera, y va alla cuando quiere comprar carne. No estoy hablando acerca de cortes de carne o cosas ya listas. Para estas cosas va a la carnicería. Estoy hablando acerca de la vaca entera.

En Argentina la carne ha sido la comida fundamental por casi cien anos.

Desde el comienzo de siglo 20, cuando la persona normal en Argentina comió 110 kilos cada ano, la carne ha sido el producto primario en la dieta de los Argentinos. Es estimado que Argentina es uno de los mayores consumidores de carne en el mundo siguiendo solamente EEUU.

Sin embargo Argentina tiene una población de 33 millones de gente y los EEUU tiene 230 millones. Entonces la cantidad por cada persona es mucho mas grande. Ahora la persona normal consume 86 kilos cada ano lo cual es mas o menos dos veces y media mas que la persona normal en América del Norte.

Quizas quiere saber que las vaca Argentinas comen césped y tiene un sabor diferente que la carne en los EEUU que comen granos. Y mas, los Argentinos tienen una paladar mas ecléctico que los Americanos del Norte al menos. Los Argentinos creen en usar todo el animal desde la nariz hasta el rabo.

Paso algunas veces antes pero justo en la semana pasada otra vez vimos el hombre que entrega la carne caminando hasta el frigorífico con un animal entero sobre sus hombros.

El frigorífico es un lugar muy popular antes del fin de semana porque la parilla es popular todo el ano en un país donde la gente pasa su tiempo libre con sus familiares y amigos.
http://www1.american.edu/ted/argbeef.htm http://www.travel-with-pen-and-palate-argentina.com/argentine-food.html
http://stravaganzastravaganza.blogspot.com.ar/2011/06/el-comercio-de-carnes-en-argentina-1934.html#!/2011/06/el-comercio-de-carnes-en-argentina-1934.html






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