Saturday, October 20, 2012

gauchos

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When the Spanish nobleman, Don Pedro Mendoza, was given the right to establish colonies in South America, at his own expense, no less, he began importing cimarron cattle to the Argentina pampa. With cattle, came the need for gauchos, although the word “gaucho” didn’t actually come into use until about 200 years later.
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IMG_7503Typically, gauchos were strong, silent and honest, but they were also proud and capable of violence over petty matters. The word is loosely translated to mean “orphans” and describes an individual that would travel alone having as his only baggage, a knife called a 'facon'. Gauchos' use of the famous "facón", generally tucked into the rear of the gaucho sash, is legendary. In addition, the facón was typically the only eating instrument that a gaucho carried.

Throughout many centuries, cow leather was one of most traded goods between the old world and the colonies. The importance of cattle came from the leather they provided. Since there was no interest in the meat, gauchos  would use as much of it as possible feeding themselves and would quickly cook it in an open fire before it turned bad. DSC00964With the development of “saladeros”, or places for salting meat, it became possible to make better economic use of the cattle, and the meat became as valuable as the leather. Commercial ranches or estancias were developed that needed managers to control cattle production, and the gauchos were the ones for the job.   DSC00963The habit of grilling meat 'the gaucho way' (in an open fire) has turned into a national pastime--cooking asado on the parrilla. A typical meal might begin with a green salad, followed by a course of chorizo and blood sausage. Then huge servings of meat. Finally, comes the dessert.   319px-Gaucho1868bThe gaucho stands as one of the best-known cultural symbols of Argentina. This rough, tough, free-riding horseman of the pampa, is maintained as the perfect embodiment of argentinidad, the very essence of the national character. Of course, they still exist and can be seen in many villages or towns in the countryside carrying themselves with the honor befitting their heritage, the inspiration for little gauchitos.
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http://www.travelsur.net/gauchos.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Gaucho
http://www.argentour.com/gente/gaucho.html




Cuando el hombre español, Don Pedro Mendoza recibió el derecho de establecer colonias en sur América, por su propia cuenta, no mas, empezó importando ganado cimarrón a la pampa de Argentina. Con el ganado vino la necesidad de gauchos aunque la palabra gaucho no vino después de dos cientos anos mas tarde.

Normalmente los gauchos eran fuertes, silenciosos y honestos, pero también eran orgullosos y violentos sobre cosas pequeñas. La palabra significa algo como huérfanos y habla acerca de un individuo que viaja solo con solamente una cuchillo que se llamo un facón. La facilidad on la que usaban el facón era famoso. Normalmente lo llevaban la parte de atrás de su cintaron.  Y mas, el faucon fue su instrumento único para comer.

Durante muchas siglos el cuero de vaca fue una de los comodities que se comercializo entre el viejo mundo y  las colonias. La importancia del ganado vino del cuero. Porque no había interés en la carne, los gauchos comieron la mayor cantidad posible y cocinándola sobre un fuego abierto antes de que se ponga mal.

Con la llegada de los saladeros o lugares para salar la carne fue posible usar el ganado en una manera mas eficaz económica y la carne se convertio en algo valioso como el cuero. Los campos y las estancieros estaban se desarrollan y necesitaban jefes para controlar la producción de ganado y los gauchos eran los indicados para el trabajo.

Cocinar sobre un fuego abierto es un pasa tiempo nacional...cocinar asado sobre la parrilla.

Una comida típica tal vez empieza con una ensalada verde seguida con chorizo y morcilla. Después un montón de carne. Finalmente el postre.

El gaucho es uno de los símbolos culturales mas conocido de Argentina. Este caballero rudo, fuerte, de cabalgar libre de la pampa es como el argentino perfecto, el corazón de carácter nacional. Por supuesto, ellos aun existen y puede verlos en muchos lugares del campo llegandose así mismos con el honor de su legado, la inspiración de gauchititos pequeños.





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